Selecteer een pagina

Zou je willen bidden?

Hoop jij zelf op meer Veerkracht, Levensvreugde, en Verbinding? En zou jij willen kunnen bidden voor vrijheid van je kind?
Wou je dat je kon geloven dat het goed komt met je kind?
Dat je zelf overeind blijft, vrolijk bent en er kunt zijn voor je man, je kinderen en nog anderen?
Wou je dat je kon bidden?
Wou je dat je kon geloven?

Je bent niet de enige, die stilvalt en geen woorden heeft om te bidden als er iets ergs is of dreigt. Je wilt wel. Maar je brengt het niet op.
Misschien voel je je regelmatig wanhopig en slap als een vaatdoek. Of schuldig, omdat je dit niet hebt kunnen voorkomen. En bang, met allemaal rampscenario’s in je hoofd. Blijft hij leven? Komt hij hier ooit vanaf?
Misschien zijn er vriendinnen, die voor jou en je kind bidden. Ik hoop het.
Wellicht kunnen je man en jij elkaar bereiken, ondanks de verschillende manieren van omgaan met angst en verdriet. Ik hoop het.
Misschien durf je op God te vertrouwen, voor grond onder je eigen voeten en op genade voor je kind. Ik hoop het!

Ik deel graag een gebed met je – voor als je zelf niet bidden kunt. Voor als je graag wilt durven bidden, maar geen woorden hebt. Voor als je nauwelijks moed hebt om te verwachten dat God gaat voorzien.

Ik ben Jeanet Elders. Ik ben coach. En moeder van twee prachtige volwassenen. Mijn zoon is drie jaar lang verslaafd geweest. Geweest, ja. Niet meer.
In de jaren dat hij verslaafd was heb ik veel met ingehouden adem geleefd. Ik bad vaak woordeloos. Ik leunde erop dat God wil dat dit kind leeft, en dat Jezus zelf voor hem pleit.

Mijn zoon ging diep als een gevaarlijke rollercoaster. En óok zagen we Gods bescherming tussendoor.

Bemoedigend, hoopvol en dóod-eng.

Wonderlijk genoeg kreeg ik pas na ruim twee jaar de drang om anders voor hem te gaan bidden. Ik ging ook geestelijk voor hem strijden. Die drang duid ik als een heilige verbolgenheid. Het gebed dat zich zo vormde, deel ik graag met je.

Misschien is het fijn voor jou. Om neer te leggen. Om zwijgend te hopen. Of om samen met een dierbare te bidden.

En misschien weet jij het allemaal niet zo, hoe je momenteel in God kunt of durft te geloven. Heb je dan iets aan dit gebed? Dat is aan jou, om dat aan te voelen. Zie maar. Als je wilt, leun dan op mijn geloof. Dat het Gods wil is voor jouw kind dat hij Gods liefde merkt en durft aan te nemen. Opdat hij blij durft te zijn met zijn leven. Opdat hij het leven kiest.

Bid gerust woordeloos. Ik bid dat de Heilige Geest je leidt.

Download hieronder het gebed met deze toelichting.

Gebruik het in de huidige vorm, of als inspiratie of tot opbouw van je hoop en geloof.
Bid zoals past bij wat lukt, kan, of naar waar je je wilt uitstrekken.
God kijkt sowieso naar je hartsverlangen. Woorden zijn niet per sé nodig.

Jeanet

Contact